četvrtak, 26. siječnja 2012.

REAL NA SPARTANSKI NAČIN ISPAO IZ KUPA KRALJA

Barcelona i Real su odigrali sjajnu revanš utakmicu četvrtfinala Kupa Kralja, a na kraju je bilo 2:2 na stadionu Nou Camp.
U utakmici sa mnogo uzbuđenja, Real je bio konkretniji, uspio se vratiti i nakon dva gola zaostatka, ali za nešto više nisu imali snage i Barca nakon pobjede u prvoj utakmici u Madridu, zasluženo ide dalje.
Real je sjajno otvorio utakmicu i već u prvom napadu imao veliku šansu da povede. Pique je propustio jednu loptu za Pinta, Higuain to dobro ispratio i došao do lopte, ali je šutirao pored gola. U 3. minuti je ponovo Higuain bio u stopostotnoj šansi, kada je nakon slobodnog udarca Ozila šutirao sa nekih pet metara potpuno neometan, ali je Pinto fenomenalno odbranio.
Oezil je u 25. minuti sjajnim šutem sa nekih 25 metara pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i sativa i pravo je čudo kako Real nije postigao gol do toga trenutka.
Iniesta je u 30. minuti zbog povrede morao napustiti teren, a onda je Barca kaznila sve Realove promašaje.
Messi je sjajno prošao pored nekoliko igrača Reala i uposlio Pedra, koji pogađa za vodstvo Blaugrane. Igrala se 43. minuta.
Samo dvije minute kasnije, nakon jednog slobodnog udarca za Barcu, lopta se odbila do Alvesa na desnoj strani, koji je sjajno šutirao i pogodio suprotni ugao gola Casillsa za velikih 2:0, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.
Prvo uzbuđenje u nastavku bilježimo u 52. minuti, kada je Ramos postigao gol glavom za Real, ali je on opravdano poništen zbog prekršaja Ramosa nad Alvesom u petercu Barcelone.
I onda u finišu velika uzbuđenja i povratak Reala.
Kraljevski klub je u 68. minuti preko Ronalda smanjio na 2:1, nakon sjajnog pasa Ozila i majstorije Portugalca koji je zaobišao Pinta i pogodio, da bi samo četiri minute kasnije, Benzema nakon jedne primljene lopte iza auta, lijepo prebacio Puyola i pogodio za 2:2 i veliku nadu Reala.
Već u narednom napadu, Ronaldo je imao odličnu šansu za potpuni preokret, ali je sa nekih pet metara na pas Oezila, promašio cijelu loptu.
Real ipak nije imao snage za nešto više do kraja utakmice. U 88. nakon drugog žutog kartona isključen je Sergio Ramos i ostalo je 2:2. Barca je prošla dalje zahvaljujući pobjedi u Madridu 2:1, ali je Real večeras pokazao zube i svoje pravo lice i snagu. Uz malo sreće, mogao je napraviti veliki preokret i proći dalje, ali na kraju Blaugrana ipak ide u polufinale.

Nema komentara:

Objavi komentar